Lajit ja varusteet

Kaikilla tunneilla tulee pitkät hiukset pitää kiinni, isot korut pois. Juomapullo ja pyyhe tarvittaessa. Puhelimet (äänettömänä) ja muut arvotavarat saliin mukaan.

Lastentanssi

(satutanssi, luovatanssi, esibaletti, esinykytanssi)

Varhaisiän tunnit ovat 3–6-vuotiaille suunnattuja tanssiopintoja. Opetuksessa korostuu leikinomaisuus, tanssin ilo ja elämyksellisyys. Ensivaiheessa tanssi vahvistaa motorisia taitoja, kehon tuntemusta ja liikkeiden hallintaa. Lapset tutustuvat jo varhaisessa vaiheessa tanssiin yhtenä itseilmaisun välineenä. Tanssi on lapselle elämyksellistä leikkiä, jossa saa ilmaista liikkeen keinoin omia tunteitaan ja ajatuksiaan. Ryhmäopetuksessa opitaan sosiaalisia taitoja sekä tutustutaan yhdessä innostavassa ilmapiirissä luovuuden ja mielikuvituksen rajattomiin mahdollisuuksiin.

Varustus: Tytöillä balettipuku tai vastaava tanssiasu. Pojilla esimerkiksi shortsit ja t-paita. Paljaat jalat, pehmeät baletin harjoitustossut tai voimistelutossut.

Klassinen baletti ja Barre

Klassinen baletti on yksi vanhimmista länsimaisen taidetanssin suuntauksista. Sen juuret ulottuvat 1400-luvulle asti ja se on kehittynyt eurooppalaisista hovi- ja kansantansseista. Baletin estetiikka ja perinteet ovat säilyneet tanssinopetuksessa meidän päiviimme saakka. Klassisen baletin tunneilla pääpaino on teknisessä ja ilmaisullisessa harjoittelussa. Klassisen baletin opetus pohjautuu baletin perinteeseen ja liikesanastoon. Klassinen baletti sisältää tanssillisen ja musikaalisen ilmaisun sekä järjestelmällisesti etenevän tekniikan hallinnan tanssin iloa korostaen.

Barre on koko kehon treeni, jonka juuret ovat klassisen baletin tankoharjoittelussa ja Lotte Berkin kuntouttavassa metodissa. Barre kehittää kestovoimaa ja erityisesti pakarat, reidet ja keskivartalo vahvistuvat. Myös ryhti kohenee kuin huomaamatta. Tunnilla liikkeet tehdään rytmikkään musiikin mukana balettitankoa eli barrea apuna käyttäen. Barre on tehokasta, mukaansatempaavaa ja innostavaa.

Varustus: Vartalon myötäinen tanssipuku. Pehmeät baletin harjoitustossut ja myöhemmillä balettiluokilla varvastossut. Pojilla t-paita ja trikoot tai shortsit.

Varvastekniikka

Perustason tunneilla opetellaan kärkitossutekniikan perusteita ja tehdään nilkkojen sekä jalkojen lihaksia vahvistavia harjoituksia. Edistyneiden tunti treenataan kokonaisuudessaan varvastossuilla ja tämä huomioitu niin tanko- kuin keskilattiasarjoissa, jotka rakennettu nimenomaan varvastossuilla tehtäviksi ja tossutekniikkaa harjoittaviksi. Lisäksi tehdään myös kehoa vahvistavia ja venyttäviä harjoitteita. Tunti tarkoitettu jo tanssitekniikassa pidemmälle ehtineille oppilaille, mutta harjoituksiin löytyy aina useamman tason vaihtoehto.

Varustus: Vartalon myötäinen tanssipuku. Pehmeät baletin harjoitustossut ja varvastossut.

Jazz ja Lyyrinen jazz

Jazztanssin juuret yltävät afroamerikassa syntyneeseen tanssimuotoon, joka on tänä päivänä kehittynyt vahvasti eurooppalaiseen tyyliin. Tunneilla painottuu lajitekninen harjoittelu, joka on saanut vaikutteita Lester Hortonin luomasta tanssitekniikasta.

Tunnit pohjautuvat jazztanssin eri tekniikoihin. Tunneilla opetellaan kehon eri osien irtonaista käyttöä, kehitetään koordinaatiokykyä ja liikedynamiikkaa. Jazztanssissa keskitytään kehon linjausten ja voimankäytön tasapainoon. Tunti sisältää vahvan teknisen lämmittelyosuuden, keskilattiatyöskentelyä ja liikkuvia, koreografisia sarjoja. Tunnit ovat nopeatempoisia, fyysisiä ja notkeutta lisääviä.

Lyyrinen jazz -tunnilla pureudutaan tulkintaan ja koreografian työstäminen lyyriseen musiikkiin vie tunnista isoimman osan.   Tämä on tunti, jossa tunteet, inhimillisyys, aitous, läsnä olo ja rehellisyys itselle ovat avainasemassa.

Varustus: Rennot vaatteet, joilla voi liikkua vapaasti. Paljaat jalat tai sukat jalassa.

Commercial Style

Commercial Style tunnilla fuusioidaan eri tyylilajien tekniikoita opettajan oman tyylin mukaan. Vauhtia ylläpitää tämän hetken suosituimmat musiikkikappaleet. Tältä tunnilta ei asennetta ja vauhtia puutu.

Varustus: Rennot vaatteet, joilla voi liikkua vapaasti. Paljaat jalat, sukat tai lenkkarit jalassa.

Nykytanssi

Nykytanssi on lajina moninainen taidemuoto, se ammentaa vaikutteita ympäröivästä maailmasta ja usein myös kommentoi sitä.
Lajille tyypilliset tanssitunnit koostuvat mm.  erilaisista improvisaatioharjoitteista, vauhdikkaista swing- ja painonsiirtosarjoista, sekä lattiatekniikkamateriaaleista.

Tunnit ovat havainnoivia ja tutkivia, toisaalta räjähtävää energiaa ja menoa pulppuavia. Luovuus, kokemuksellisuus, oman kehon kuuntelu ja erilaisten kehollisuuksien kunnioittaminen ovat nykytanssituntien avainsanoja.

Varustus: Rennot vaatteet, joilla voi liikkua vapaasti. Paljaat jalat tai sukat jalassa.

Show

Showtanssi on monipuolinen esittävän taiteen laji, jossa voivat yhdistyä mitkä tahansa tanssin lajit ja tyylit. Opetuksessa pureudutaan laidasta laitaan tanssin tekniikkaan, koordinaatioon sekä lihaskuntoon ja ilmaisuun. Tanssisarjoissa hyödynnetään laajasti eri musiikkityylejä ja niiden tanssilliseen sisältöön vaikuttaa olennaisesti opettajan oma persoonallinen tyyli.

Varustus: Rennot vaatteet, joilla voi liikkua vapaasti. Paljaat jalat tai sukat jalassa.

Disco ja Heels

Disco-tanssi on nopeatempoinen ja fyysisesti haastava laji, jossa keskeistä on energisyys ja sähäkkä, vauhdikas liike. Tunnilla harjoitellaan lajityypillisiä liikkeitä, hyppyjä ja muita lajin elementtejä monipuolisesti. Tunnilla treenataan paljain jaloin ja mielellään vartalonmyötäisissä vaatteissa.

Heels on naisellinen tunti, joka painottuu commercial-tyyliseen työskentelyyn korkkarit jalassa. Tunnilla alkulämmittely tehdään sukilla tai paljain jaloin ja korkokengät jalassa tehdään erilaisia kävelyharjoituksia sekä tanssisarjoja.
Tunneille suosittelemme mukavia korkokenkiä, jotka tukevat nilkkaa hyvin ja ovat mukavat jalassa.

Varustus: Rennot vaatteet, joilla voi liikkua vapaasti. Heels tunnille korkokengät.

Sirkus ja akrobatia

Sirkuksen perusopetus on fyysisten taitojen harjoittelua, kehittämistä ja kehonhuollon ylläpitoa, mutta sisältää myös ilmaisua vahvistavia elementtejä sekä paljon omakohtaista tutkimista ja harjoittelua. Sirkuksen tunneilla tutustutaan akrobatian perusteisiin, erilaisiin sirkuslajeihin ja välineisiin ja vahvistetaan ilmaisua. Tärkeässä roolissa ovat fyysisten taitojen kehittäminen sirkuksen eri osa-alueilla. Myöhemmissä opinnoissa oppilaalla on mahdollisuus syventyä omaan lajiin. Lajeina ovat akrobatia, käsilläseisonta, tasapainoilu, ilma-akrobatia ja jongleeraus. Sirkuksen varhaiskasvatuksessa korostetaan liikkumisen iloa. 

Perhesirkustunnilla lapsi harjoittelee sirkuksen eri osa-alueita yhdessä aikuisen kanssa. Tunnilla tutustutaan akrobatiaan, pariakrobatiaan, jongleeraukseen, tasapainoiluun sekä ilma-akrobatiaan. Sirkustelun lisäksi tunnilla kulkevat mukana erilaiset pelit ja leikit, joiden kautta opitaan helppoja jumppaliikkeitä ja kehonhallintaa.

Akrobatiatunneilla vahvistetaan perustekniikkaa ja harjoitellaan vaativampia liikkeitä. Tunneilla tehdään lajia tukevia koordinaatio-, lihaskunto- ja venyvyysharjoitteita. Akrobatiatunti tukee tanssia ja lisää kehonhallintaa.

Varustus: Rennot vaatteet, joilla voi liikkua vapaasti. Paljaat jalat.

Girly Street

Girly Street -tuntien tanssityyli on naisellista, jossa käytetään paljon eri nyansseja, vartalon koordinaatiota, liikkeen virtaa ja lattiatyöskentelyä. Lihaskunto ja musiikin tulkinta ovat iso osa tunnin sisältöä – itse sarjoja tietenkään unohtamatta. Tunti on täynnä energiaa ja iloista asennetta.

Varustus: Rennot vaatteet, joilla voi liikkua vapaasti.  Vaaleapohjaiset (ei mustia osia) ja vain sisäkäytössä olevat lenkkarit, tennarit tai vastaavat jalkineet.

Musikaalitanssi

Tunneilla heittäydytään musikaalien ja musikaalielokuvien varsin monipuoliseen maailmaan. Pääpaino tunneilla on ilmaisussa, tarinan kerronnassa ja tanssillisuudessa. Esiintyminen on isossa osassa opetussuunnitelmaa. Musikaalitunti on myös hyvä oheistunti tukemaan muita lajeja, kehittämään esiintymistaitoja ja lisäämään liikerepertuaaria.

Lukuvuonna 2021-2022 ryhmiä on kolme, eri ikäluokille suunnattuja. Lasten musikaalit, yläkouluikäisten musikaalit sekä lukiolaisten/aikuisten musikaalit. Jokaisessa ryhmässä valmistellaan kyseiselle ikäryhmälle sopivia koreografioita. Osallistuminen edellyttää aiempia tanssinopintoja.

Varustus: Rennot vaatteet, joilla voi liikkua vapaasti. Paljaat jalat tai sukat jalassa.

Jumps & Turns

Jumps & Turns -tunnilla pääpaino on eri tanssilajeista tuttujen piruettien ja hyppyjen harjoittelemisessa. Lisäksi keskitytään lihaskuntoa, koordinaatiota, liikkuvuutta ja ponnistusvoimaa lisääviin harjoitteisiin. Tunnille ovat tervetulleita yli 12-vuotiaat tanssin harrastajat, osallistuminen edellyttää aikaisempia tanssiopintoja.

Varustus: Rennot vaatteet, joilla voi liikkua vapaasti. Paljaat jalat tai sukat jalassa.

Kehonhuolto

Tällä tunnilla huollamme nimensä mukaisesti kehoa lempeästi ja huolella. Teemme vuoroviikoin aina teeman mukaisen tunnin. Teemat ovat venyttely, rullaus ja jooga. Venyttelytunnilla käymme tasapuolisesti ja rauhassa venyttäen lihaksiston läpi. Rullaustunnilla pääsemme rullien ja pallojen avulla syvempiin lihaksiin käsiksi. Joogatunnilla keskitymme tanssinharrastajan näkökulmasta jooga-asanoiden linjauksiin ja puhtauteen. Jokaisen tunnin päätteeksi teemme aina loppurentoutuksen. Tunti on täydellinen valinta hektisen viikon päätteeksi.

Varustus: Rennot vaatteet, joilla voi liikkua vapaasti. Paljaat jalat tai sukat jalassa.

Progressing ballet technique

Tunti koostuu Progressing Ballet Technique (PBT) -treenistä sekä muista tanssitekniikkaa vahvistavista harjoitteista. PBT sisältää pääosin jumppapalloilla ja kuminauhoilla tehtäviä, kehoa vahvistavia harjoitteita. Tunneilla vahvistetaan keskustan tukea, jalkojen aukikiertoa ja selän lihaksistoa. Tunneille ovat tervetulleita kaikki yli 11-vuotiaat tanssin harrastajat.

Varustus: Rennot vaatteet, joilla voi liikkua vapaasti. Paljaat jalat tai sukat jalassa.

Katutanssi pojat 7-12v.

Nämä katutanssi tunnit ovat turvallinen ensiaskel breakdancen ja hip hop tanssin maailmaan, jossa pojat oppivat vartalonhallintaa ja uusia taitoja kannustavassa ilmapiirissä. Tuntien tanssillisena pohjana toimii breakdancen perusteet tuoden akrobaattiset liikkeet salille sekä innostavat hip hop sarjat poikien ehdoilla. Lukuvuonna 2021-2022 tuntia ei järjestetä.

Varustus: Rennot vaatteet, joilla voi liikkua vapaasti. Vaaleapohjaiset (ei mustia osia) ja vain sisäkäytössä olevat lenkkarit, tennarit tai vastaavat jalkineet. Tarpeen tullen myös pipo (päälläseisontaan).

Lahti

Kauppakeskus Valo
Saksalankatu 4-6,
15100 LAHTI

Orimattila

Erkko-lukion liikuntasali
Koulutie 17,
16300 Orimattila

Ota yhteyttä

Toivomme ensisijaisesti yhteydenottoja sähköpostilla: info@lahdentanssiopisto.com Toimisto 050 300 2529
Rehtori 050 552 3959

Tiliyhteys

FI45 5612 1120 0110 66

Seuraa meitä

COPYRIGHT © 2019 LAHDEN TANSSIOPISTO

SIVUSTON TOTEUTUS: AMPERSAND DESIGN

Vieritä ylös