Tanssilajit ja varusteet

Tanssilajit ja varusteet tunneille

Lasten tanssi (satutanssi, luovatanssi)

Tanssi on lapselle elämyksellistä leikkiä, jossa saa ilmaista liikkeen keinoin omia tunteitaan ja ajatuksiaan. Ensi vaiheessa tanssi vahvistaa motorisia taitoja, kehon tuntemusta ja liikkeiden hallintaa. Balettipuku tai vastaava tanssiasu. Pojilla esim. shortsit ja t-paita. Paljaat jalat. Paljaat jalat, pehmeät baletin harjoitustossut tai voimistelutossut.

Klassinen baletti

Klassisen tanssin opetus pohjautuu baletin perinteeseen ja liikesanastoon. Klassinen baletti sisältää tanssillisen ja musikaalisen ilmaisun sekä järjestelmällisesti etenevän tekniikan hallinnan tanssin iloa korostaen. Vartalon myötäinen tanssipuku. Pehmeät baletin harjoitustossut ja myöhemmillä balettiluokilla varvastossut. Pojilla t-paita ja trikoot tai shortsit. .

Jazz

Tunnit pohjautuvat jazztanssin eri tekniikoihin. Tunneilla opetellaan kehon eri osien irtonaista käyttöä, kehitetään koordinaatiokykyä ja liikedynamiikkaa. Tunti sisältää vahvan teknisen lämmittely-osuuden, keskilattiatyöskentelyä ja liikkuvia, koreografisia sarjoja. Tunnit ovat fyysisiä ja notkeutta lisääviä. Rennot vaatteet, joilla voi liikkua vapaasti. Paljaat jalat tai jazztossut. .

Nykytanssi

Tunneilla kehitetään kehon kokonaisvaltaista hallintaa, käytetään monipuolisesti tilan eri tasoja ja tutkitaan liikelaatuja. Tunneilla tehdään myös harjoituksia, joilla kehitetään omaa liikkeen tuottamista ja improvisaatio-taitoja. Lisäksi rohkaistaan käyttämään luovuutta sekä heittäytymään liikkeen virtaan. Rennot vaatteet, joilla voi liikkua vapaasti. Paljaat jalat tai sukat jalassa.

Lyyrinen Jazz

Lyyrinen jazz on vahvasti tanssisarjoihin pohjautuva tunti, jossa pääpainona on tunteiden ilmaisu ja vartalon monipuolinen käyttö. Sarjat sisältävät jazzin perustekniikkaa, joiden toivotaan olevan tanssijalla hallussa. Alkulämmittely on vartaloa avaava ja myös improvisaatiota tullaan tunnilla harjoittamaan. Mikäli haluaa käyttää tunnin tanssimiseen ja aistimiseen, on kyseinen tunti siihen oikea. Rennot vaatteet, joilla voi liikkua vapaasti. Paljaat jalat tai sukat jalassa.

Show ja Cheerdance

Tunnit voivat sisältää kaikkia tanssityylejä, kuten nykytanssi, jazz, show ja hip hop. Tunneilla pureudutaan jazzin tekniikkaan, koordinaatioon, lihaskuntoon ja tanssisarjoissa keskitytään ilmaisuun eri tyylit huomioon ottaen. Rennot vaatteet, joilla voi liikkua vapaasti. Paljaat jalat tai sukat jalassa. Cheerdance on energinen, monipuolinen ja urheilullinen laji. Tunnilla keskitytään eri pakollisiin liikkeisiin kuten hypyt,pyörimiset ja jalanheitot. Lisäksi harjoitellaan eri kuvioiden vaihtoa ja kaanoneita. Tästä tunnista ei vauhti,energia ja show-meininki puutu. Tunti on myös loistava korvaustunti!

Streetjazz

Streetjazz tunti on vahva sekoitus niin jazzin kuin streetlajien tekniikkaa. Alkulämmittelyssä käydään läpi pääasiassa jazzin tekniikoita, kun taas lattian poikki ja loppusarjat painottuvat vahvasti streetlajien suuntaan. Musiikkina tunnilla tullaan kuulemaan tämän hetken hittejä laidasta laitaan. Tästä tunnista ei vauhti eikä asenne puutu! Rennot vaatteet, joilla voi liikkua vapaasti. Jalkineet opettajan ohjeiden mukaisesti. Vaaleapohjaiset (ei mustia osia) ja vain sisäkäytössä olevat lenkkarit, tennarit tai vastaavat jalkineet.

Sirkus ja akrobatia

Sirkuksen varhaiskasvatuksessa korostetaan liikkumisen ja yhdessä tekemisen iloa sekä tutustutaan erilaisiin sirkuslajeihin ja -välineisiin. Sirkuksen perusopetus on fyysisten taitojen harjoittelua, kehittämistä ja kehonhuollon ylläpitoa, mutta sisältää myös ilmaisua vahvistavia elementtejä sekä paljon omakohtaista tutkimista ja harjoittelua. Lajeina ovat akrobatia, tasapainoilu, ilma-akrobatia ja jongleeraus. Akrobatiatunti on tarkoitettu tanssia tukevaksi, mutta muutkin innostuneet ovat tervetulleita. Tunnin vaatimuksena tarvitsee olla käsitys kuperkeikasta, kärrynpyörästä ja käsilläseisonnasta. Tavoitteena on opetella puolivoltteja, flikkejä, voltteja ja muuta vauhtiakrobatiaa. Tunti on tekniikkapohjainen ja kehittää koordinaatiota sekä lihaskuntoa. Rennot vaatteet, joilla voi liikkua vapaasti. Paljaat jalat.

Katutanssi ja girly hip hop

Katutanssi tunnilla harjoitellaan katutanssin eri tekniikoita, akrobaattisia temppuja sekä erilaisia koreografioita. Tyyleiltään tanssisarjat voivat olla niin nopeita kuin hitaitakin. Pyrkimys on tutustua katutanssin koko genreen, johon kuuluu mm. house, voque, newstyle. Girly hip hop tunneilla tutustaan naiselliseen tekemiseen, kuitenkaan katutanssin tekniikoita unohtamatta. Molemmilla tunneilla on tärkeää oma asenne, musiikin kuuntelu ja tulkinta sekä tottakai tanssin ilo ja riemu. Rennot vaatteet, joilla voi liikkua vapaasti. Jalkineet opettajan ohjeiden mukaisesti. Vaaleapohjaiset (ei mustia osia) ja vain sisäkäytössä olevat lenkkarit, tennarit tai vastaavat jalkineet.

Musikaalitanssi

Tunneilla heittäydytään musikaalien ja musiikkiteatterin maailmaan. Koreografiat ovat uusia kuitenkin aitoa broadway-tunnelmaa etsien. Tunti perustuu repertuaari-työskentelyyn. Osallistuminen edellyttää aiempia tanssiopintoja. Rennot vaatteet, joilla voi liikkua vapaasti. Paljaat jalat tai sukat jalassa.

Varvas- ja jalkatekniikka

Perustaso: Tunneilla opetellaan kärkitossu-tekniikan perusteita ja tehdään nilkkojen sekä jalkojen lihaksia vahvistavia harjoituksia. Edistyneet:Tunti treenataan kokonaisuudessaan varvastossuilla ja tämä huomioitu niin tanko -kuin keskilattia-sarjoissa, jotka rakennettu nimenomaan varvastossuilla tehtäviksi ja tossutekniikkaa harjoittaviksi. Lisäksi tehdään myös kehoa vahvistavia ja venyttäviä harjoitteita. Tunti tarkoitettu jo tanssitekniikassa pidemmälle ehtineille oppilaille, mutta harjoituksiin löytyy aina useamman tason vaihtoehto.

Kehonhuolto

Perustaso: Tunneilla opetellaan kärkitossu-tekniikan perusteita ja tehdään nilkkojen sekä jalkojen lihaksia vahvistavia harjoituksia. Edistyneet:Tunti treenataan kokonaisuudessaan varvastossuilla ja tämä huomioitu niin tanko -kuin keskilattia-sarjoissa, jotka rakennettu nimenomaan varvastossuilla tehtäviksi ja tossutekniikkaa harjoittaviksi. Lisäksi tehdään myös kehoa vahvistavia ja venyttäviä harjoitteita. Tunti tarkoitettu jo tanssitekniikassa pidemmälle ehtineille oppilaille, mutta harjoituksiin löytyy aina useamman tason vaihtoehto.Tunneilla tehdään oppilaiden toivomusten mukaan vaihdellen liikkuvuusharjoittelua sekä lihaksia vahvistavia harjoitteita. Rennot vaatteet, joilla voi liikkua vapaasti.

KAIKILLE

Pitkät hiukset kiinni. Isot korut pois. Juomapullo ja pyyhe tarvittaessa. Puhelimet (äänettömänä) ja muut arvotavarat saliin mukaan.

Lahden tanssiopisto 2017

Sivuston toteutus: SuperApp Oy