Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Milloin lapseni ryhmä esiintyy?

Esiintyvät ryhmät saavat tiedotteen esityksen ajankohdasta ja esityspäivän aikataulusta hyvissä ajoin.

Milloin avoimia ovia järjestetään?

Yleisenä ohjeistuksena on, että jos ryhmä esiintyy syyskaudella, niin kevätkaudella on avoimet ovet ja toisinpäin.

Miksi Lahden Tanssiopisto ei myy enää videotallenteita näytöksistä?

Tekijänoikeussyistä sekä yksityissuojan vuoksi näytösten tallenteita ei myydä. Lahden Tanssiopisto kuvaa näytökset pelkästään oppimistarkoituksia varten. 1§ Tekijänoikeuden kohde (http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404)

Saako tuntitilanteissa kuvata?

Jos oppilaat kuvaavat, niin on kohteliasta kysyä lupa kaikilta videolla näkyviltä oppilailta ja opettajalta. Kuvaaminen ei saa häiritä tunnin kulkua.

”Avointen Ovien”-iltoina vanhemmat voivat ottaa valokuvia omasta lapsestaan, mutta videointi on kielletty.

Tarvitseeko kevätkaudelle ilmoittautua erikseen?

Ilmoittautuminen on voimassa yhden lukuvuoden kerrallaan. Kevätlukukaudelle ei tarvitse ilmoittautua uudelleen. Tuntimuutoksista ilmoitetaan tuntimuutoslomakkeella tai sähköpostilla  info@lahdentanssiopisto.com.

Minkä ikäisenä klassisen baletin, nykytanssin ja voi aloittaa?

Klassisen baletin sekä nykytanssin alkeistunneille voi ilmoittautua, kun on täyttänyt 7 vuotta.

Milloin klassisessa baletissa oppilaat saavat varvastossut?

Varvastossuharjoittelu tulee mukaan klassisen baletin opetukseen jatko 3-luokalla.

Arkipyhät ja tuntimuutokset?

Tuntimuutoksista tiedotetaan hyvissä ajoin. Arkipyhinä (esim. itsenäisyyspäivä, vappu, helatorstai) ei ole tunteja. Arkipyhien tunnit voi korvata toisella vastaavalla Tanssiopiston tunnilla kyseisellä viikolla.

Mitä tarkoittaa tanssin taiteen perusopetuksessa yleinen ja laaja oppimäärä?

Lahden Tanssiopistolla voi harrastaa tanssia tai sirkusta yleisen oppimäärän puitteissa yhden tai useamman kerran viikossa. Valittavana on useita lajeja ja tasoryhmiä. Yleisen oppimäärän puolella ei ole pääainetta, vaan oppilas voi vapaasti valita eri lajien tunteja haluamansa tuntimäärän viikossa. Yleinen oppimäärä koostuu kymmenestä opintokokonaisuudesta ja on laajuudeltaan 500 tuntia. Opetus etenee tasolta toiselle ja on tavoitteellista.

Lahden Tanssiopistolla voi laajan oppimäärän valita tanssissa. Tanssin laajaan oppimäärään kuuluvat perusopinnot ja syventävät opinnot, sekä tanssin varhaiskasvatus. Laajan oppimäärän pääaineet ovat klassinen baletti ja nykytanssi. Klassisen baletin ja nykytanssin opinnoissa pääainetta käydään kaksi kertaa viikossa alkaen tasolta kolme, jolloin on mahdollista valita myös valinnaisia aineita. Laajan oppimäärän perusopintojen jälkeen siirrytään tasolle kuusi (jatko 6) syventäviin opintoihin, joihin kuuluu myös laajan oppimäärän päättötyö. Laajan oppimäärän opinnot ovat laajuudeltaan 1300 tuntia. Opinnot ja päättötyön suoritettuaan oppilas saa tanssin perusopetuksen tanssin laajan oppimäärän päättötodistuksen.

Miten otan yhteyttä Tanssiopistolle?

Toivomme ensisijaisesti yhteydenottoa sähköpostilla info@lahdentanssiopisto.com. Vastaamme sähköposteihin opetusviikkojen aikana arkisin aamupäivän aikana. Toimisto avoinna ma-to klo 10-16 (poikkeukset mahdollisia). Näytösten lipunmyynti kolme viikkoa ennen näytöstä ma-to klo 10-17.30. Toimisto puh. 050 300 2529. Rehtori Pia Poutanen puh. 050 552 3959.