Opistomme

Tervetuloa tanssimaan ja sirkustelemaan!

Lahden Tanssiopisto on suurin Päijät-Hämeen alueella toimiva tanssin taiteen perusopetuksen oppilaitos, jossa voi harrastaa myös sirkusta. Lahden Tanssiopisto on perustettu vuonna 1983 ja tällä hetkellä Lahden Tanssiopistossa on oppilaina 600 lasta, nuorta ja aikuista harrastajaa, jotka haluavat jatkaa rakkaan harrastuksen parissa vuodesta toiseen. Jokaisella oppilaalla on mahdollisuus valita eri tasoisia- ja laajuisia opintokokonaisuuksia oman kiinnostuksen pohjalta tanssin ja sirkuksen monipuolisesta lajivalikoimasta. Tanssin taiteen perusopetuksessa ovat tarjolla laaja ja yleinen oppimäärä. Sirkuksen opetusta tarjotaan yleisessä oppimäärässä. Laajan oppimäärän opinnot muodostuvat perusopinnoista ja syventävistä opinnoista ja yleisen oppimäärän puitteissa on tarjolla erilaisia opintokokonaisuuksia. Lahden Tanssiopiston opettajina toimivat kokeneet ja koulutetut tanssin ammattilaiset.

Esiintyminen on kiinteä osa tanssin-ja sirkuksen opintoja Lahden Tanssiopistossa koko koulutuksen ajan . Vuosittain järjestettävien oppilaskonserttien ohella toteutetaan itsenäisiä teoksia yhteistyössä paikallisten taidetoimijoiden kanssa. Tanssiopiston toiminnassa korostuvat oppilaslähtöinen ajattelu ja yhteistoiminallisuus. Erilaiset yhdessä tekemisen muodot koulun sisällä ja sidosryhmien kanssa tulevat näkyväksi arjen toiminnassa. Lahden Tanssiopistolla ovat toimipaikat Lahdessa (Kulmakatu 5, sisäpiha), Nastolassa (Kanervan koulu, Rakokiventie 51) ja Orimattilassa (Myllylän koulu, Seulakuja 10).

Lahden Tanssiopistolla on Opetus-ja kulttuuri ministeriön lupa taiteen perusopetuksen järjestämiseen omalla toimialueellaan. Opisto kuuluu jäsenenä myös Suomen tanssioppilaitosten liittoon STOPP ry ja on kansainvälisen Dance and the Child international-nimisen järjestön jäsen.