Opettajat

Sonja Pälli

Klassinen baletti

Sonja on valmistunut tanssijaksi Tampereen konservatoriosta 2012 ja tanssinopettajaksi Oulun ammattikorkeakoulusta 2017. Hän on täydentänyt osaamistaan opiskelemalla Lissabonissa sekä useissa työpajoissa ja seminaareissa kotimaassa. Sonja työskentelee opetustyön ohessa aktiivisesti myös tanssijana mm. Tanssiteatteri MD:ssä sekä muissa erilaisissa kokoonpanoissa. Sonjan tunneilla treenataan täysillä ja työskennellään monipuolisesti jokaisen yksilölliset ominaisuudet huomioon ottaen. 

VIEW PROFILE

Annamari Kuittinen

Sirkus

Annamari eli Ansku on valmistunut Turun ammattikorkeakoulun sirkuslinjalta keväällä 2017. Päälajeina opiskellessa olivat käsinseisonta ja jongleeraus, mutta tämän lisäksi aikaa kului tulivälineiden parissa sekä klovneriaa ja pariakrobatiaa yhdistellessä. Olennaisesti sirkukseen kuuluvan akrobatian lisäksi Annamari hallitsee myös muiden sirkuslajien perusteet. Tämän lisäksi häneltä löytyy tanssitaustaa nykytanssista, stepistä, jazzista sekä baletista. Opettajana Annamari on positiivinen ja kannustava, huomioiden jokaisen oppilaan yksilölliset taidot. Hän edellyttää ohjeiden noudattamista ja pitää tärkeänä, että akrobatian perustekniikka on kunnossa, jolloin uusien ja vaikeampien asioiden oppiminen on turvallista.

VIEW PROFILE

Heini Tuoresmäki

Nykytanssi

Heini Tuoresmäki toimii tanssitaiteilijana ja tanssinopettajana. Heini on saanut pedagogisen pätevyyden 2012, ja opiskellut tanssin opintoja muun muassa Lissabonissa ja Lontoossa. Tanssin lisäksi Heini toimii aktiivisesti kulttuurin kentällä tuottajana, tapahtumajärjestäjänä, kirjoittajana ja hallituksen jäsenenä. Heinin nykytanssi-tunneilla korostetaan monipuolisia liikelaatuja, fyysisyyttä, itseohjautuvuutta ja uskallusta. Heini on kannustava, vaativa ja innostava opettaja.

VIEW PROFILE

Sami Ulmanen

Steppi

Sami on lahtelainen musiikkiteatterin ammattilainen. Hän valmistui Lahden ammattikorkeakoulun Musiikki- ja Draamainstituutista keväällä 2014 ja nykyisin täydentää opintojaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa musiikkikasvatuksen aineryhmässä. Samin on voinut bongata eri teattereiden lavoilta viime vuosien musikaaleissa, esimerkiksi Kouvolan teatterin My Fair Ladyssä sekä Lahden kaupunginteatterin West Side Storyssa ja Love Me Tenderissä. Tanssinopetuksen ohessa Sami työskentelee musiikin parissa niin laulajana, kuoronjohtajana, sovittajana kuin säveltäjänäkin. Opettajana Sami on kannustava ja tarkka rennon humoristisella otteella. Tärkeintä on luoda oppimiselle suotuisa ilmapiiri, jossa omaan tahtiin kehittymiselle ja uuden kokeilemiselle on sijaa.

VIEW PROFILE

Kati Hukka

Tuottaja, Show, Katutanssi, Streetjazz, Lyyrinen jazz

Kati on tunteella tanssia tulkitseva ja analysointia rakastava tanssinopettaja Lahdesta. Opetukset Kati on aloittanut jo ennen vuosituhannen vaihtumista ja lajeina hänellä on niin show, jazz kuin katulajitkin. Palkintokaapista häneltä löytyy SM- ja MM-mitaleja sekä monta rikasta kokemusta eri kilpailuista ja katselmuksesta Suomessa sekä ulkomailla tanssijana ja koreografina. Kati on tällä hetkellä myös mukana FDO ry:n hallituksen toiminnassa sekä kuuluu myös FDO ry:n tuomari-rekisteriin. Tämän äidillisen opettajan tunneilla tanssitaan suoraan sydämestä - kuitenkaan haasteita ja itsensä ylittämistä unohtamatta! "Mielummin täysillä väärin,kuin löysästi oikein! Kati Hukka toimii tuottajan äitiysloman sijaisena kauden 2018-2019.

VIEW PROFILE

Pia Poutanen

Rehtori

Pia on Lahden Tanssiopiston perustajajäsen ja ollut mukana oppilaitoksen kehittämistyössä ensimmäisistä toimintavuosista lähtien. Ennen rehtoriksi siirtymistään hän teki pitkän uran niin tanssijana, tanssinopettajana kuin koreografinakin. Suomessa ja ulkomailla suoritettujen tanssiopintojen lisäksi Pia on opiskellut hallintoa ja on koulutukseltaan myös humanististen tieteiden kandidaatti (HuK). Pia on rehtorin työnsä ohella toiminut valtakunnallisissa luottamustoimissa: Valtakunnallisen Taiteen perusopetusliiton TPO hallituksen puheenjohtajana sekä Suomen tanssioppilaitosten liiton STOPP hallituksen jäsenenä. Lahden Tanssiopisto on sen kolmen toimintavuosikymmenen aikana kasvanut pienestä tanssikoulusta Päijät-Hämeen suurimmaksi tanssin ja sirkuksen opetusta tarjoavaksi taiteen perusopetuksen oppilaitokseksi.

VIEW PROFILE

Sanna Volotinen

Hallintosihteeri

Sanna on opiskellut ylioppilaaksi valmistumisen jälkeen neljä vuotta kaupallisella alalla. Tanssin maailma on tullut tutuksi mm. Sannan toimiessa rock- ja swingtanssiryhmien opettajana sekä eri tanssilajien harrastamisen kautta. Tanssiopistolla hallintosihteerin toimessa Sanna on aloittanut vuonna 2001. Hallintosihteerin toimenkuva on Tanssiopistolla laaja. Työtehtäviä, jotka näkyvät oppilaille ja vanhemmille ovat mm. oppilashallintajärjestelmän ylläpito, tiedottaminen ja oppilaiden lukukausimaksuihin liittyvät asiat sekä näytöspäivinä oppilaiden vastaanotto ja lipunmyynti. Hallintosihteeri vastaa Tanssiopiston sähköpostiliikenteestä, joten hallintosihteerin tavoittaakin parhaiten sähköpostilla.

VIEW PROFILE

Johanna Stenlund

Klassinen baletti, show ja lastentanssi

Tanssin maailma imaisi Johannan jo alle kouluikäisenä ja näin harrastuksesta syntyi pikkuhiljaa rakas ja palkitseva ammatti iloisten ja elämyksiä janoavien lasten ja nuorten parissa. Tanssiopistolla Johanna opettaa klassista balettia, showtanssia sekä lastentanssia. Koulutukseltaan Johanna on liikunanohjaaja ja opetustyötä hänelle on kertynyt jo runsaat 20 vuotta. Johanna vastaa myös Orimattilan toimipisteen opetuksesta.

VIEW PROFILE

Erika Messo-Karhu

Apulaisrehtori, Nykytanssi

Erika toimii Tanssiopistolla nykytanssinopettaja ja syksystä 2017 lähtien apulaisrehtorina. Hän on valmistunut Turun ammattikorkeakoulun taideakatemiasta tanssinopettajaksi vuonna 2003 ja keväällä 2010 tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta. Erikan nykytanssitunnit ovat fyysisiä ja energisiä. Tunneilla liikutaan paljon eri tasoissa, monipuolisesti tilaa käyttäen ja lattiatyöskentely tulee tutuksi. Tanssiteknisten haasteiden lisäksi improvisaatiolla on oma osansa opetuksessa. Erika haluaakin tunneillaan korostaa tanssillisuutta ja tanssin riemua! "Opetustilanteissa laitan itseni likoon ja vaadin myös oppilailtani täysillä tekemistä ja heittäytymistä yhteisen energian vietäväksi!"

VIEW PROFILE

Emma Saarelainen

Klassinen baletti

Emma on helsinkiläinen tanssitaiteilija ja -pedagogi. Hän on valmistunut Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisteriksi vuonna 2016 ja baletinopettajaksi Savonia ammattikorkeakoulusta vuonna 2007. Lisäksi hän on opiskellut tanssia Prahassa ja New Yorkissa 2006-2009. Lahden Tanssiopistossa Emma on opettanut vuodesta 2009. Emma opettaa jokaisen kehon yksilölliset ominaisuudet huomioiden, ilon ja positiivisuuden kautta. Hänen opetuksessaan kulkevat mukana leikillisyys sekä rohkeuden, luovuuden, itsetuntemuksen ja kehontietoisuuden kasvattaminen. Tällä hetkellä hän on kiinnostunut vanhojen toimintamallien purkamisesta ja uudelleen rakentamisesta, taiteiden välisyydestä sekä yhteisöllisistä tavoista lähestyä opetusta ja esityksen rakentamista.

VIEW PROFILE

Sari Louko

Jazz, musikaalitanssi

Sari on tanssinut itsensä niin Suomen kuin maailmankartalle lukuisten ammattitanssijan vuosien aikana. Hän on opiskellut Lontoossa, josta valmistunut arvostetusta Laine Theatre Arts koulusta. Sari on toiminut tanssinopettajana Lahden lisäksi muun muassa Tampereella, Helsingissä, Oulussa ja Lappeenrannassa. Lahden Tanssiopistossa vuodesta 2008 lähtien. Sari opettaa tiiviisti myös Salpauksen sirkusartistikoulutuksen oppilaita. Lisäksi hän on toiminut teatterikoreografina vuodesta 2000 lähtien ympäri Suomea sekä työskennellyt muun muassa voimistelijoidenkin koreografina. Sari on napakka ja vaativa opettaja, mutta samalla lempeä ja rakastettu. Hänen tunneillaan ei hikeä säästellä vaan ylitetään rajoja ja nautitaan tanssimisesta.

VIEW PROFILE

Kati Taitonen

Klassinen baletti

Kati on valmistunut tanssinopettajaksi Kuopiosta vuonna 2002 pääaineenaan klassinen baletti. Hänen opetusaineisiin kuuluvat baletin lisäksi myös jazz-, show- ja nykytanssi. Lahden Tanssiopistossa Kati on opettanut vuodesta 2013 lähtien. Opettamisen lisäksi Kati tekee tanssijan töitä. Kati on monipuolinen, vaativa ja innostava opettaja, joka rakastaa tanssia ja musikaaleja.

VIEW PROFILE

Sannamaria Luiro

Klassinen baletti, lastentanssi, kehonhuolto

Sannamaria opettaa Lahden Tanssiopistolla lastentanssia, klassista balettia ja kehonhuoltoa. Hän on alkujaan Lahden Tanssiopiston kasvatti ja on valmistunut vuonna 2008 tanssijaksi Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksesta. Valmistumisensa jälkeen hän on opettanut tanssia Lahden Tanssiopistossa, Etelä-Hämeen tanssiopistossa sekä Lahden Taitoluistelijat ry:llä. Sannamaria valmistui keväällä 2017 Oulun Ammattikorkeakoulusta tanssinopettajaksi. Opettajana Sannamaria on kannustava ja positiivinen. Hänen opetuksensa perustuu klassisen baletin liikkeistöön ja tanssitunneilla keskitytään kokonaisvaltaiseen liikkumiseen ja tanssin iloon. Perhevapaalla 6.10.17 alkaen.

VIEW PROFILE